вторник, 5 февраля 2013 г.

Цікаві факти про спорт

 


Спортом займатися корисно. А дізнатись цікаві факти про спорт вдвічі корисніше. То ж до вашої уваги найбільш цікаві факти про спорт. На початку 1990-х років компанія Nike запустила програму Reuse-A-Shoe, яка діє до сьогодні. Вона полягає в переробці старих кросівок, які приймаються спеціальними пунктами в США і багатьох інших країнах, в матеріал для спортивних майданчиків. Кожна з трьох частин взуття переробляється окремо: подрібнені гумові підошви стають біговими доріжками, середня частина з піноматеріалу – покриттям тенісних кортів, а тканина – покриттям баскетбольних майданчиків.
Стендова стрільба – один із найстаріших олімпійських видів спорту. Змагання зі стендової стрільби проводилися майже на всіх іграх. Проте не завжди стріляли по тарілках – спочатку цілилися по живих голубах, які підкидалися в повітря. Хоча Міжнародний Олімпійський комітет заборонив використовувати живих птахів в 1910 році, подібні змагання практикувалися ще довго. Наприклад, останній турнір серії Гран-прі в Монако відбувся в 1966 році, а в деяких штатах США по голубах стріляють до сьогодні, правда, ці видовища не користуються популярністю.
У 2003 році з’явився новий вид спорту під назвою шахбокс – гібрид шахів та боксу. Спортсмени з’ясовують стосунки поперемінно в 11 раундах: непарні – за шаховим столом, парні – на рингу. Перемагає той, хто або домігся нокауту в боксерських раундах, або поставив мат в партії. Бійці, як і в боксі, поділяються за ваговими категоріями, а міжнародна асоціація регулярно проводить відбіркові турніри і бої за звання чемпіона світу.
Футбол, хокей, регбі – про ці види спорту ви вже знаєте цікаві факти. Про спорт під водою ми розповімо сьогодні. У багатьох ігрових видах спорту існують підводні аналоги: підводний футбол, підводне регбі, підводний хокей – останній набув найбільшого поширення. Подібно до надводних аналогів, гравці тут повинні перемістити м’яч або шайбу в ворота суперника. Важливе значення має здатність якомога довше затримувати дихання, не піднімаючись на поверхню води. Найбільш екстремальним видом є хокей під льодом – він схожий на звичайний, але шайба переміщається по нижній стороні шару льоду на замерзлому водоймищі або басейні.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий