вторник, 5 февраля 2013 г.

Цікава інформація про фільми



Представляємо вам збірку, що складається з декілька цікавих фактів про кіно та кінофільми. Тут історичні факти, курйозні події та багато чого іншого, що обов’язково сподобається вам у вільну хвилину. 1. Знаменитий бульвар Капуцинів у Парижі, де були показані перші фільми, виявляється, називається «бульвар Капуцинок».
2. Режисер Алан Сміт (англ. Alan Smithee, Allen Smithee, Alan Smythee, або Adam Smithee) – псевдонім, що використовується у випадках, коли режисер з тих чи інших причин відмовляється вказувати своє ім’я в титрах.
3. Два роки розшукувала поліція предмети, вкрадені зі знімального майданчика телесеріалу «Зоряний шлях», і їй вдалося повернути лише третину викраденого. Попутно було знайдено костюм Бетмена, вкрадений раніше зі студії Warner Brothers.
4. У Північній Америці телефонні номери з префіксом в діапазоні від 555-0100 до 555-0199 спеціально відведені для вигаданого використання в телесеріалах, фільмах, комп’ютерних іграх та інших художніх творах
5. Кіно дуже довго не мало чіткої назви. У різних країнах і в різних шарах суспільства його називали по-різному – «кіном-, хромо-, фоно-, мега-, скопограф», «ілюзіон», «Кікі», «кінемоша» або «кінемошка». Єдине, що дожило до наших днів – це слово «кіношка». А слово «кіно» прийшло до нас з Німеччини.
6. У багатьох американських фільмах і серіалах згадується Acme Corporation (A Company Making Everything) – Фірма, яка робить все, що завгодно. Є 2GAT123 – вигаданий автомобільний номер; Channel 37 – вигадана телевізійна станція; Heisler Beer – вигадана марка пива; Hobbs End – вигадана місцевість; Morley – вигадана марка сигарет; Oceanic Airlines – вигадана авіакомпанія …
7. Найбільш повторювана кінофраза всіх часів «I’ll be back» з к / ф «Термінатор», 1984 року.
8. Перші кінокартини іноді супроводжувалися дуже цікавими курйозами. Коли свій перший кінотеатр відкрили знамениті брати Ворнери, їм доводилося брати стільці для глядачів у похоронному бюро: вранці на них голосили родичі покійних, а ввечері публіка дивилася фільм.


Комментариев нет:

Отправить комментарий